Ako sme spoločne (ne)prežili korona - krízu

Vážení zákazníci, milí cestovatelia, obchodní partneri ale v neposlednom rade aj zamestnanci.

Keď sa na jeseň 2019 pojem COVID-19 dostával k nám len cez média, nik ani len netušil ako nás to postihne. Názov nový koronavírus sa k nám dostal tak rýchlo, ako je len rýchlo možné cestovať po svete, čo nás všetkých tak baví.

27. februára 2020 sme Vám priniesli video, lebo ako u nás platí, radšej raz vidieť ako sto krát čítať. Bezpečnosť nás ako aj zákazníkov je na prvom mieste. Opatrenia, ktoré sme prijali okamžite - teplomer v každom autobuse, dezinfekčné prostriedky a po novom aj rúško k dispozícií pre cestujúcich + dezinfekcia autobusov ozónom po každej jazde ( video z takéhoto čistenia sme Vám opäť priniesli na sociálnej sieti 04. marca 2020 ) zostávajú platné aj pri obnovení našej činnosti. Niet sa tak čoho obávať!

Nasledujúci víkend pre všetkých a obzvlášť pre nás znamenal zlom v našej činnosti, či skoro existencii. V piatok 06. marca 2020 sme boli kontaktovaní príslušnými orgánmi, že pacient 0 sa nakazil od svojho syna, ktorý aj s priateľkou navštívil Benátsky karneval na Valentína 2020 autobusovým zájazdom našou CK. Tak ako vždy, poskytli sme všetku súčinnosť, no táto skutočnosť nás mohla mediálne zničiť. Preto sme komunikovali aj s médiami priamo a už v nedeľu 08. marca vyšiel v Pravde článok:

Cestovka: Konali sme hneď, keď sme zistili, že ide o nášho klienta. Pravda 08. 03. 2020 16:40
Situácia sa menila nie zo dňa na deň, niekedy z hodiny na hodinu. Volali ste nám, písali, chceli ste vedieť čo bude ďalej. Každému z Vás sme sa snažili odpovedať. Ak niekto z našich zákazníkov dostal odpoveď neskôr, alebo vôbec, chceme sa aj týmto vyjadrením ospravedlniť. Robili sme čo bolo v našich silách, no aj naši zamestnanci boli nútení zostať doma s deťmi, aj keď sme ich vybavili technicky na prácu z domu, mohlo prísť k omeškaniu. Ku každému zákazníkovi totiž vždy pristupujeme individuálne. Tak ako sme všetci sledovali každodenné tlačovky, prinášali vždy nové informácie, k tomu formovanie novej vlády. Samotní novinári, ktorí nám volali, sa nás pýtali čo budeme robiť. A my sme naozaj začali konať!

Vláda vyhlásila mimoriadnu situáciu uznesením z 11. marca 2020. Mimoriadna situácia bude trvať naďalej aj po ukončení núdzového stavu, keďže nemá zákonom určené časové ohraničenie. Núdzový stav v dôsledku pandémie nového koronavírusu vláda vyhlásila 16. marca 2020. Ten sa skončil o polnoci zo soboty na nedeľu 14. júna 2020.

V piatok 13. marca 2020 - magický dátum pre rozhodnutia, sa rozhodol konateľ CK DAKA David Gavaľa spolu s maželkou zachrániť dlhoročne budovaný biznis a ponúknuť prácu ľuďom, ktorí ju v tom čase potrebovali. Hneď na druhý deň nakúpil v známom eshope 10 šijacích strojov a 10 žehličiek. Aj samotný zelený mimozemšťan sa asi čudoval :-) Administratívnym pracovníčkam CK sa ponúkla práca šičky a vodičom autobusov pozícia kuriéra. Dokonca sme museli ľudí ešte najímať. Takto vznikol projekt pekneruska.sk, o ktorom sa viac dočítate tu:

Napísali o nás: Kde sa o nás píše? peknérúška.sk
Počas tohto náročného obdobia sme spomínali cez fotografie na našom Facebooku spolu s Vami a verili, že SpoluToZvládneme. 
Rovnako sme dúfali v pomoc pre cestovný ruch ako aj cestovné kancelárie. Aj keď pomoc prišla medzi poslednými, dôležité bolo najprv pomôcť Vám, ľuďom. 
29. mája 2020 začala platiť novela Zákona číslo 170/2018 Z. z., ktorá definuje ako sa majú cestovné kancelárie a zákazníci vysporiadať s koronakrízou. Nič nie je ideálne, ale vždy lepšie ako nič. Uvedený zákon špecifikuje aj 4 skupiny výnimiek, na ktoré budeme brať ohľad a ako u nás platí, budeme komunikovať individuálne.
CK DAKA sa špecializuje aj na autobusovú dopravu, preto Vám vieme poskytovať toľko termínov zájazdov za tak bezkonkurenčné ceny. Očakáva sa teda ešte pomoc autodopravcom. Náš vozový park s 13 autobusmi je naozaj široký. Pozrite si našu kompletnú ponuku autobusovej dopravy!

Rovnako, koncom mája sme sa na Vás - zákaznikov a fanúšikov obrátili, s myšlienkou, ktorú sme už mali dlhšie v pláne, či by bol záujem spoznávať Slovensko. Jasne ste povedali Áno a preto sme od 02. júna rozbehli predaj projektu #spoznajslovensko s CK DAKA.
 
Netrvalo dlho a už v pondelok 08. júna sme Vám začali ponúkať dovolenku pri slovenskom mori - v Chorvátsku, autobusovou či vlastnou dopravou. V stredu 10. júna medzi ďalšie bezpečné destinácie v našej ponuke pribudlo Grécko a čarovno-romantické Santorini. No a dnes, v pondelok 15. júna, pribúda Rakúsko!

Verím, že sme Vám aspoň trochu priblížili ťažké časy nielen našej cestovnej kancelárie. Vieme, že táto sezóna nebude pre nikoho vôbec ľahká. Naše zájazdy ale nie sú vôbec drahé, začínajú už od 16,50 € ! 

Za posledné 3 mesiace by sme vedeli napísať knihu, nie to krátku tlačovú správu. Jediné čo si želáme, je úspešný reštart cestovného ruchu, nech už sú to pobyty na Slovensku, či v zahraničí. 
K tomu nám môžete pomôcť jedine už len Vy, naši zákazníci a naši zamestnanci, za čo Vám patrí veľké ĎAKUJEME!


© Marketingové a PR oddelenie CK DAKA. 
Nájdite si spolucestujúceho

Cestovná kancelária DAKA realizuje zájazdy do nasledovných krajín